Wednesday, March 19, 2014

Announcement : HOPELESS ROMANTIK


First off, Alhamdulillah. 
Secondly, ehem! KIAH is in the house yaw. Tajuk baru though, Hopeless Romantik. 
And it's coming to you this march, under IKP publication.
Therefore, to those interested...

You may read the blurb first, and also a few 'raw' chaps in this blog, and for novel version, you may visit here : Blog Idea Kreatif Publication / Hopeless Romantik
and for teasers, you can join my closed group too : Lala~land

BLURB :

Banyak baca novel, Khairina aka KIAH mengimpikan calon suami ala-ala hero novel. Kacak, maskulin, romantis dan beriman. Tapi, wujudkah lelaki sebegitu di alam realiti?

“Nonsense! Kalau I nak romantik-romantik, baik I jadi Romeo. Bukan doktor kanak-kanak!”- Mohammad Khayrel Bin Mohammad Reza aka KAY

Okey! Kali pertama tengok KAY, dia dah jatuh suka. Tak tahu celah mana yang dia nampak si KAY tu macam hero novel impiannya. Cuma masalahnya, lelaki tu tunang orang.

Tapi, siapa sangka tiba-tiba saja dia diberi peluang menggantikan tempat si tunang KAY yang belum bersedia untuk berkahwin. Boleh ke dia main ganti tempat macam tu?

“I’m a baggage, awak tak nak kahwin dengan saya, Khairina. Nanti awak yang menyesal. Saya tahu awak nak lelaki macam mana.” - KAY

Tapi, hatinya nekad. KAY, ini KIAH. Hopeless romantik punya Kiah. One day, you will be glued to me macam gam Cap Gajah.

“Saya perlukan masa, Khairina! For God’s sake, jangan goda saya!”- KAY
“Bantal lebih letak tengah please, untuk keselamatan abang. Saya dah rasa lain macam ni...” perli Kiah.

Kay mendecitkan lidahnya. Dia masih buat tak tahu dengan permintaan Kiah. Kenapa perlu dia takutkan Kiah? Dia yang lelaki, bukannya Kiah yang lelaki. Lelaki, takkan nak takut dengan isteri sendiri, bukan?

Mampukah KIAH menjadi api mencairkan ais di hati si suami atau adakah api cintanya terpadam disirami ais?

Details : 

Tajuk : Hopeless Romantik
Penulis : Shamien A. Basit
ISBN No : 978 967 12267-8-0
Muka Surat : 628
Harga Sebelum Diskaun : RM 25(Semenanjung)/
RM28(Sabah/Sarawak)

* Diskaun RM2 untuk Pembelian Online
* Pos adalah Percuma(Dalam Malaysia)

Siapa nak order,  you can follow these steps in the pic below :)


 

* Penghantaran akan dibuat bermula 30 mac 2014
# Order akan dibuka secara rasmi di web bermula 24 Mac 2014


Stay tuned for more of Lala~Land 
Love, 
Shamien.

16 comments:

  1. nak beli dengan writer boleh x? nak t/tgn. please.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli dengan admin pun boleh dear, dapat t/t. some of the admins are

      liza wati
      Ayu dzulkarnain
      Sarinah Aini

      Delete
    2. Assalamualaikum.. Saya nak tanye.. Masih Ada tak stock untuk novel hopeless romantic.. Kalau Ada lagi.. Saya nak..

      Delete
  2. Replies
    1. Finally!! Jumpe juga blog makcik awin.. luv u aunty.. goodluck ... hope u dpt jdi novelis best seller..

      Delete
    2. Finally!! Jumpe juga blog makcik awin.. luv u aunty.. goodluck ... hope u dpt jdi novelis best seller..

      Delete
  3. Tahniah....dah boleh oder kt admin IKP ye..

    ReplyDelete
  4. Can't wait to have it in my hands!

    ReplyDelete
  5. Dah beli n baca..best sgt2👍 keep up!

    ReplyDelete
  6. Akak..x jumpe-jumpe lagi novel nie kat kedai buku..sedih nie:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh PM akak ni ye kat FB, dia boleh cakap camna nak beli online. lagi senang and ada diskaun Rm2 plus free postage :)

      cuba PM orang ni kat FB, she's one of the admins for Idea Kreatif, dia boleh cakap macam mana nak beli online :)

      https://www.facebook.com/ayu.dzulkarnain?fref=ts

      Delete
  7. Nak jugak. nak beli online. Tapi tak tau nak cari mne.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba PM orang ni kat FB, she's one of the admins for Idea Kreatif, dia boleh cakap macam mana nak beli online :)

      https://www.facebook.com/ayu.dzulkarnain?fref=ts

      Delete